Uien

header uien

Uienteelt een klasse apart

De grond in West-Friesland en omgeving leent zich uitstekend voor het telen van groenten, zo ook uien. Sijm agro bv teelt ongeveer 20 ha. uien.

 

Sorteren en lezen van de uien

Voor het sorteren van uien gebruiken wij een zogenaamde “afstaarter’ , de drie messen verwijderen de staart van de ui. Tevens beschikken wij over een uitstekende afzuiginstallatie, aangezien een goede afzuiging bij de verwerking van uien van groot belang is.
Na het sorteren wordt het product gelezen, dit houdt in dat verkeerde uien worden verwijderd. Na dit proces wordt het product in kisten gedraaid of verpakt geheel naar de wensen van de afnemer.
Indien de aardappelen of uien van hetzelfde formaat zijn, is  het mogelijk de producten direct te lezen. De fase van sorteren wordt in dit geval overgeslagen en de uien gaan direct naar de leesband om de verkeerde uien te verwijderen. Deze werkwijze is uiteraard sneller en dus efficiënter.

 

Verpakken

De uien kunnen worden verpakt in 10-25 kg zakken, big bags of poolbakken met de maten 40-60-50-70, 60-80-75-105 en 80-100.

Heeft u interesse in het laten telen of verwerken van uien door Sijm agro bv, bel 0228 581433 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ons adres:
Zwaagdijk 149, 1684 ND  Zwaagdijk-Oost, Nederland
+31 (0)228 581433
 

Onze specialiteiten

Sijm agro bv is Global GAP gecertificeerd en gespecialiseerd in de teelt van pootaardappelen, consumptie aardappelen en uien.  Als betrouwbare partner gaan wij voor kwaliteit en staan altijd klaar voor onze afnemers en telers.

 

SijmAgro

Wilt u meer weten over Sijm agro bv, neemt u gerust contact op via telefoonnummer 0228 581433 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.